Materials de Sant Julià al Museu Episcopal de Vic
Sant Julià de Vilatorta

Museu Episcopal de Vic. Pl. Bisbe Oliba, 3, 08500, Vic (Barcelona).

Col·lecció
    Museu Episcopal de Vic
    Virgínia Cepero González

El Museu Episcopal de Vic acull, juntament amb l'excepcional col·lecció d'obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic català, unes destacades col·leccions d'orfebreria, teixit, forja, vidre i ceràmica. Aquest fons està integrat per més de 29.000 peces. Una part dels materials que provenen del terme municipal de Sant Julià de Vilatorta, corresponen als trobats durant unes obres a l'interior de l'església de Sant Julià vers l'any 1945, la lipsanoteca i la tapa de fusta que cobria el reconditori en el que hi havia la lipsanoteca amb les relíquies. Una altra part dels materials corresponen a diversos elements arqueològics recollits pel municipi. La relació de materials i la seva catalogació és: - MEV 10548: teixit relíquia. - MEV 10796: lipsanoteca. - MEV 10797: estampa sigil·lar. - MEV 10798: estampa sigil·lar. - MEV 10799: manuscrit lipsanoteca. - MEV 11019: desconegut, fragments ceràmics. - MEV 11020: desconegut, fragments ceràmics. - MEV 13536: desconegut; fragments ceràmics. - MEV 13579: ceràmica; tessel·la. - MEV 13594: dòllium. - MEV 24823: batall de campana; campana. - MEV 24824: batall de campana. - MEV 24831: matraca de campanar. - MEV 315: desconegut, fragments ceràmics. - MEV 4283: caixa. - MEV 6053: pondus. - MEV 6057: pondus. - MEV 6350: desconegut: fragments ceràmics. - MEV 6364: destral. - MEV 9718: lipsanoteca. - MEV 9719: tapa de reconditori d'altar.

El Museu Episcopal de Vic fou inaugurat l'any 1891, i té per objectiu conservar, estudiar, documentar, exhibir i difondre els fons que integren les seves col·leccions, per tal de contribuir a la salvaguarda del patrimoni cultural.