Matèria gris
Sant Feliu de Llobregat

  Baix Llobregat
  Jardins de la Torre del Roser
  Emplaçament
  Parc de la Torre del Roser

  Coordenades:

  41.38301
  2.04881
  420468
  4581713
  Número de fitxa
  08211 - 151
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Element urbà
  Contemporani
  Avantguardes
  Segle
  XX
  Any
  1998
  Lluís Sans
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Ornamental
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat - 0216901DF2801E
  Autoria de la fitxa
  CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

  "Matèria gris", nom amb el qual es coneix l'obra, constava de quatre peces elaborades majoritàriament amb ferro que es repartien per l'exterior de la Torre del Roser. Actualment, una d'elles ja no existeix: es tractava d'una pantalla d'ordinador a través de la que es podia observar, gràcies a un programa ideat per Eduard Amigó, l'artista durant el procés de confecció de l'obra. Les altres tres presenten un motiu semblant (forma arrodonida envoltada per mig cercle) que es representa en diferents plans: la primera és un relleu pla emmarcat a terra; la segona, es conforma per un volum que neix de terra i s'aixeca uns cinquanta centímetres i, la tercera, es recolza sobre dos pilars metàl·lics i se situa a uns cinc metres d'alçada.

  El 20 de desembre de 1998 es van inaugurar les obres de rehabilitació de la Torre del Roser i dels seus jardins, on s'ubica el conjunt escultòric de l'artista local Lluís Sans i l'enginyer informàtic Eduard Amigó que va ser patrocinat per l'empresa ACS (Proyectos, Obras y Construcciones).

  - Arxiu Comarcal Baix Llobregat. Fons de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. U. Doc. 38721. Exp. 14. Contractació a Lluís Sans i Mestres de la creació, disseny i construcció d'un conjunt escultòric per instal·lar als jardins de la Torre del Roser.
  -"La plaça de la Vila, un espai de gaudi per a les persones". El Butlletí. Núm. 398. (Sant Feliu de Llobregat, gener 1999). P. 16-17.
  - "La reforma del centre de la vila a debat". Vaivé. Revista independent de Sant Feliu. Núm. 190 (Sant Feliu de Llobregat, febrer 1999). P. 17-20.
  - Catàleg de l'exposició Lluís Sans. Dream On. Sant Feliu de Llobregat.
  - Catàleg de l'exposició Lluís Sans. Tokyo.