Masoveria de Muntana
Casserres

Sant Pau de Casserres, al Pla de Sant Pau
    Accés des de la Ctra. BV-4132

Jordi Montlló Bolart

Antiga masia actualment desocupada i utilitzada com a magatzem i corrals de la masia de Can Muntana. És de planta rectangular i consta de planta baixa i pis, té accés per la seva façana nord-oest, davant Can Muntana. La coberta és de teules àrabs a dues aigües vers les façanes principals, estructura de fusta i parets de pedra vista amb afegits de maó antic, sobretot a la planta primera. La composició amb les tres crugies són d'una clara racionalitat arquitectònica.
    Adossat al sud de la masoveria hi ha els corrals i cort de porcs, utilitzats ara com a gossera, de planta baixa, coberta de teula, parets de pedra i bigues de fusta. De la mateixa estructura és el cobert de planta baixa allargat, antic paller de la masoveria.

Testimonis orals recollits en el catàleg de masies de Casserres (2011), indiquen que fa 90 anys hi va néixer un familiar.