Masoveria de Can Rabassa
Santa Susanna

Camí de Can Rabassa

Marc Bosch de Doria

Edifici exempt de planta rectangular, amb planta baixa com a magatzem i primer pis d'habitatge. La taulada és a doble vessant, amb el carener perpendicular a la façana. La casa està orientada a sudest, a pocs metres al sud de Can Rabassa. L'accés a l'habitatge és per una escala exterior a la banda sud. Al nord de la casa hi ha els antics coberts de bestiar i la banda encarada amb Can Rabassa té una portalada de pedra treballada en forma d'arc de mig punt, una finestra gòtica d'arc conopial i un escut heràldic de pedra.

La masoveria actual és una construcció del segle XX perquè l'antiga masoveria es trobava més endins del bosc. El Dr. Massons escriu que a la façana nord de l'antic cobert de bestiar, el que s'encara amb can Rabassa, s'hi va afegir la portalada i finestres gòtiques de can Lau, que era la "casa més antiga del poble", per garantir la seva conservació. L'escut heràldic situat a la façana del cobert va ser una adquisició del senyor Massons en un viatge a Andalusia (el propietari no recorda la procedència exacta ni el llinatge de l'escut).