Mas Segura
Argençola

  Anoia
  Rocamora
  Emplaçament
  Camí Argençola Carbassí. Passat el Molí de les Vinyes, el primer trencall a l'esquerra.
  673

  Coordenades:

  41.60254
  1.42431
  368694
  4606847
  Número de fitxa
  08008-9
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Medieval
  Gòtic
  Modern
  Popular
  Segle
  XVII
  Estat de conservació
  Dolent
  Es troba pràcticament en ruïnes tot el conjunt arquitectònic. Cal afegir l'ocupació de la vegetació tant de l'interior, com de l'exterior del conjunt.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  08008A015000620000IQ
  Autor de la fitxa
  Jordi Seró i Ferrer. IN SITU S.C.P.

  Antiga masia important del municipi, avui dia en pràcticament en ruïnes. Estava construïda amb pedra del país, així com també murs de tàpia en algunes parts del parament. Resten dempeus els murs(exceptuant el nord-oest), però tant la coberta, com la majoria dels espais interiors s'han enrunat.
  Constava d'un edifici principal i diverses edificacions complementaries. Davant de la façana principal, orientada al sud-oest, hi ha un espai tancat per murs, que reforçava la imatge de masia forta vista des del camí que dona accés al conjunt.
  Cal destacar-hi les diferents voltes apuntades que encara es conserven al seu interior, així com un cup de vi, que s'observa entre l'enderroc de la plantes superiors, situat al nord-oest del conjunt. A la façana sud-est, es conserva una entrada amb arc adovellat de mig punt, coberta quasi del tot per la vegetació abundant de l'indret.

  Havia estat una de les masies històriques del municipi d'Argençola. Fins a mitjans del segle XX encara estava habitada. El seu actual propietari va aprofitar material d'aquesta casa per fer-n'hi un altra en un altre municipi. Aquest fet accelerà la seva degradació fins arribar a l'estat actual, quasi de ruïna.