Mas Milà / La Crivillera
Olivella

Av. de Mas Milà, 7
    Urbanització de Mas Milà

XVI - XVII
    Josep Anton Pérez Arriaga

Masia amb diferents cossos units. Molt reformat recentment, sòcol de pedra, ampits, emmarcaments, arcs de pedra i arrebossats nous. L'edifici històric queda enmig del conjunt actual. El cos central sobresurt de la resta i té dos pisos amb una galeria amb arcs rebaixats a sobre. A un costat té una construcció de grans dimensions amb planta baixa i pis; té la porta d'entrada d'arc de mig punt adovellat i la resta d'obertures són rectangulars. A l'altre costat, hi ha un cos més petit. La masia ha sofert notables modificacions al llarg del temps però conserva al seu interior uns arc ogivals que podrien ser del segle XVI.

Actualment és un restaurant

Antiga masia vinatera coneguda antigament com la Crivellera. La primera referència de la família és de l'any 1497, quan era propietat d'Antoni Milà de la Crivillera. La propietat disposava d'un forn d'obra, documentat l'any 1734. El darrer Milà morí l'any 1975 i el succeí la família ribetana Miret i Milà. Des de fa unes dècades la masia és el centre de la Urbanització de Mas Milà. Actualment la masia s'ha convertit en un restaurant.

VENDRELL, R. (1992). Olivella, notes històriques. Olivella: Akribos.