Mas d'en Mossèn Albà
Sant Pere de Ribes

C. de Sant Jordi, 25. Urbanització Mas Alba

Presenta deficiències estructurals i part de la coberta s'ha esfondrat.
    Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Masia situada a la Urbanització de Mas Alba, entre els carrers de Sant Jordi i de la Masia. És un edifici aïllat de planta irregular que es composa de diferents cossos. El volum principal consta de planta baixa i pis i té la coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. Les obertures són totes amb llinda de fusta, disposades a la façana de forma aleatòria. Davant la façana de tramuntana s'hi adossa un cos annex de planta rectangular i coberta a una sola vessant. A migdia hi ha una nau de planta baixa i coberta de dues vessants desiguals. A la part posterior, orientada a llevant, hi ha dos volums més de planta baixa i pis; el primer presenta finestres d'arc primitiu esgraonat de maó. La coberta del segon volum és a una sola vessant i té adossat un cobert a la part posterior. L'acabat exterior del conjunt és arrebossat i pintat de color blanc, amb el nom "Restaurant Mas Alba" pintat amb lletres negres a la façana. El primer dels volums posteriors està acabat amb pedra vista. A l'interior del volum principal s'observa un sostre amb volta catalana i les restes de la cuina del restaurant. L'espai havia estat enjardinat i està arranjat amb accessos i escales, malgrat trobar-se molt deteriorat a causa del seu estat d'abandonament.

Als plànols d'ordenació del Catàleg de Protecció del Patrimoni Històric-Artístic del Pla General d'Ordenació Urbana de l'any 2001 hi consta una situació errònia.

Al cadastre de l'any 1717 hi consta que la casa de Mas de Mossèn Alba pertanyia a la Companyia de Jesús. En aquest moment n'era masover Josep Virella. El cadastre fet més tard, vers l'any 1739, apunta que encara hi residia Josep Virella. Més endavant, tal com consta en el llibre d'Apeo de l'any 1847, la masia de pertanyia a Joaquim Muruan i Amat de Barcelona.