Mas Carreres
Palafolls

Can Carreres, Disseminats, 59
    Veïnat de les Ferreries

Àlvar Sáez Puig

La casa ha estat molt reformada tant exteriorment com interiorment. El que es conserva encara del mas antic és el portal, de pedra amb llinda recta on posa una data, podria ser el 1685.

És un edifici de planta baixa i primera planta de línies molt sòbries. Té dos tipus de teulada: a dues aigües i de línia horitzontal. El color de la casa és el gris clar.

Hi ha, també, un balcó en la façana principal. Destaca la porta d'accés amb llinda superior i brancals motllurats realitzats en grans carreus. Aquesta té una visera feta en teules.

Segons Salicrú (2018) els primers documents que ens parlen del mas són del 1760 quan Miquel Carreras era propietari del mas. Va continuar la nissaga la seva filla que es va casar amb un Valls. La família va passar a anomenar-se Valls, però continuaran arrossegant el cognom Carreres.

Pau Valls Carreres i Josep Valls Carreres, pare i fill, van vendre el 1807 una peça de terra a Josep Bonet i Hosta, germà de Francesc, d'una quartera de blat que era part de la quintana del mas, que deien tenir per la senyora Maria Francisca Duran Llampillas i Poch que en tenia el domini directe.

Al registre d'habitatges del 1921 era propietat de Joan Vilaseca Carreres.