Mas Bernich
Masquefa

Als problemes estructurals s'hi han d'afegir les destrosses provocades pel vandalisme.
    PEU masies i cases rurals en SNU, 5/12/12
    Möet Chandon
    ArqueoCat SL

Masia de planta rectangular, amb planta baixa, primer pis i golfes. Al cantó occidental hi ha un cos amb caire de torre, que assoleix dos pisos d'alçada. Les obertures de la planta baixa presenten arcs de mig punt, i la resta són adintellades. Totes elles són fetes amb maó, i estan arrebossades per simular pedra picada. Segons informacions orals, l'edifici fou construït totalment de nou a la dècada dels seixanta, substituint una antiga masia que havia estat enderrocada. Tot i això, el mur occidental de l'edifici és fet amb tapial, pel qual podria estar aprofitant en part estructures de la masia desapareguda.

- MATAS I FOSALBA, Àngel (1994): Costumari Masquefa. Ajuntament de Masquefa.