Retaule gòtic
Masquefa

Gòtic
    XV
    Arquebisbat de Barcelona
    ArqueoCat SL

Retaule gòtic dedicat a Sant Pere, patró de Masquefa, del quan se'n conserven els dos carrers laterals (amb 3 escenes cadascun, ) i la pradel·la (amb quatre escenes). El carrer lateral esquerre representa (de dalt a baix) la vocació de Sant Pere i Sant Andreu, la predicació i la resurrecció de Tabitha. Al dret s'hi representa l'alliberament de la presó, el Viacrucis i la crucifixió de Sant Pere. A la pradel·la, d'esquerra a dreta, hi ha Santa Caterina, la Verge Dolorosa, Sant Joan i Maria Magdalena. Les dimensions de cadascun dels carrers laterals són de 250 cm (alçada) X 75 cm (amplada). La pradel·la fa 19,5 cm (alçada) X 67,5 cm (amplada).

Els carrers laterals estan exposats al museu, mentre que la predel·la es troba al magatzem, a l'espera d'ésser restaurada. El carrer esquerre té els núms. de registre 46 (MDB), 54895 (IREC) i 1338.2 (IICC). El carener dret té els núms. de registre 47 (MDB), 54895 (IREC) i 1338.3 (IICC). La predel·la té els núms. de registre 29 (MDB), 65604 (IREC) i 1338.1 (IICC). Les imatges núm. 1, 2 i 3 ens han estat facilitades pel Museu Diocesà de Barcelona.

- (1916): Acto inaugural y catálogo de los objetos del Museo Arqueológico Diocesano de Barcelona. Editorial y librería Pont. - GUDIOL I RICART, Josep; ALCOLEA I BLANCH, Santiago (1986): La pintura gòtica catalana. Polígrafa, cop.