Marenga
Taradell

Camí de Marenga

XVII-XIX
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Marenga és una masia del segle XVII que va reformar-se al segle XIX. És un edifici de planta rectangular construït en dues fases constructives. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. S'hi accedeix per un portal amb llinda de fusta on hi consta gravat "1853". La resta d'obertures són amb llinda de fusta i brancals ceràmics, excepte dues d'arc pla arrebossat de la façana lateral. El tractament dels murs és la pedra vista, de majors dimensions a les cantonades, i el ràfec està acabat amb una imbricació de rajols i teules ceràmiques. Davant la façana principal hi ha diversos cossos annexes d'un sol nivell d'alçat.

La primera referència documental del mas és de l'any 1692, però l'indret de Marenga ja el trobem des del 1502. És una masoveria del Molist.