Marededéu de l'Esperança
Gurb

Gòtic
    XV
    Museu Episcopal de Vic. Plaça Bisbe Oliba, 3, 08500. Vic
    Jordi Compte

L'escultura de la Marededéu prové de l'antic convent de l'Esperança de Gurb i actualment es troba ubicada a l'exposició permanent del Museu Episcopal de Vic. Es tracta d'una escultura, de 87 x 36 x 29 cm, decorada amb pintura al tremp sobre fusta i correspon a la primera meitat del segle XV. L'escultura representa a la Marededéu asseguda en un tron de quatre pilars i té l'Infant dret sobre la falda. Aquest va vestit amb un túnica botonada; està descalç, i mentre beneeix amb la mà dreta, amb l'esquerra ostenta l'orbe simbòlic. La Verge, en actitud una mica rígida, va sense corona, porta toca, túnica cenyida i mantell. A la mà dreta té una petita fruita.

La referència de registre d'aquest element al Museu Episcopal de Vic és: MEV 919. Fotografia cedida pel Museu Episcopal de Vic.

L'escultura de la Marededéu del convent de l'Esperança va ingressar al Museu Episcopal de Vic abans de 1893.