Mare de Déu dels Dolors (La Grossa)
Calders

Al mas La Grossa
    Camí que surt abans del Km. 22 de la ctra. N- 141 en direcció sud. A un Km aprox.

Jordi Piñero

Capella rural del mas la Grossa. De planta rectangular i una sola nau, amb un cos annex corresponent a la sagristia. Els murs són de pedra, de parament senzill. A les cantoneres hi ha carreus escairats amb pedra de diferent material. La façana principal té un portal rectangular i un rosetó, rematada per una espadanya amb una campana petita. L'interior conserva decoració mural amb motllures que simulen pilastres estriades i un fris amb inscripcions en llatí. La coberta és amb volta de canó composta, pintada amb motius vegetals.

-La capella és situada al costat del mas, però ja fora del terme de Calders
    -Llinda del portal: 1843. Amb un gravat esquemàtic

Tal com indica la llinda, aquesta capella devia construir-se pels volts del 1843. La família propietària del mas solia tenir membres que eren capellans i la tenien al seu càrrec. Durant la Guerra Civil van cremar un retaule de fusta policromada i la imatge de la Mare de Déu dels Dolors. El pare de l'actual propietari va reconstruir l'altar en pedra.