Mare de Déu del Remei
Perafita

Sector central del terme municipal
    A 950 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 11'050.

Normes Subsidiàries de Perafita. 1991.
    Jordi Compte i Marta Homs

El santuari de la Mare de Déu del Remei es troba situat al nord de la masia de la Roca, sobre un petit turó. Es tracta d'un senzill edifici de planta rectangular de 3'5 x 5 metres, d'una sola nau i volta d'aresta interior, bastit al segle XVIII que és objecte d'una gran devoció local. Està construït amb murs de maçoneria de pedra arrebossats i pintats de color blanc deixant a la vista les cantonades diferenciades de carreus de majors dimensions; la teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals. La façana sud presenta un portal amb emmarcaments sobresortits arrebossats al que s'accedeix a partir de dos graons. Sobre el portal s'hi obre un òcul també amb l'emmarcament sobresortit i arrebossat.

Cada any el primer diumenge d'octubre s'hi celebra un aplec.
    A l'esplanada oest del santuari hi ha una taula amb dos suports monolítics i una gran llosa al damunt, semblant a la que hi ha davant de l'església de Santa Margarida de Vilaltella.

GAVÍN, Josep M (1984). Inventari d'esglésies. Osona. Volum 15. Arxiu. Gavín.