Mare de Déu de l'església de Sant Andreu de Gargallà Montmajor

Gargallà, església parroquial
A la rectoria de Sant Andreu de Gargallà

Objecte
Barroc
XVI
Bo
A simple vista es pot observar que les cares i les mans de la imatge han estat retocades de pintura, mentre que els vestit sembla conservar la original.
Privada accessible
Bisbat de Solsona. Palau Episcopal. 25280 SOLSONA
Cortés Elía, Mª del Agua

A la rectoria de Sant Andreu de Gargallà es conserva una imatge de Mare de Déu. Representa a la Verge dempéus, amb el nen agafat amb el braç esquerre i subjectant un lliri amb la mà dreta. El nen porta un colom blanc entre les mans. Les dues imatges porten corones daurades. La imatge medeix 46 cm d'alçada i es troba situada sobre una peanya que forma part del conjunt. És de fusta tallada i policromada, daurada i estofada per. La Verge està coberta per un mantell blau que li tapa també el cap, i el Nen porta una túnica del mateix color. La tipologia de la imatge correspón a l'estil Barroc.

No porta cap inscripció ni s'ha trobat informació de la imatge.

Desconeixem si des dels seus orígens aquesta imatge es trobava a l'església, tot i que és molt probable que formés part de l'antic retaule que es va perdre durant la Guerra Civil.