Majòlica de Sant Jordi
Taradell

C. de la Vila, 94

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Majòlica situada a la façana d'una casa. És rectangular i està feta amb ceràmica vidriada. Hi ha representat Sant Jordi a la part central, dalt del cavall blanc tot clavant la llança al drac, que resta ja mort al terra, amb un bosc al fons. L'escena està envoltada amb motius florals de color blau, com també ho és el marc exterior.

La tradició de col·locar majòliques a les façanes de les cases del nucli de Taradell es remunta al segle XVIII, i es va prolongar fins als segles XIX i XX. Són el testimoni de la devoció popular a diversos sants, que són representats segons la forma icònica tradicional perquè siguin fàcilment reconeixibles. Aquesta majòlica fou feta vers el 1925 als obradors Vicens, del carrer Tallers de Barcelona.

Diversos autors (1966). La vila de Taradell al transcurs dels segles, Taradell, núm. 214. 7-10.