Majòlica de la Mare de Déu de Montserrat del carrer de la Vila
Taradell

C. de la Vila, 96

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Majòlica situada a la façana d'una casa. És rectangular i està feta amb ceràmica vidriada. Hi ha representada la Mare de Déu de Montserrat a la part central, amb el Nen Jesús i un grup d'escolans als peus, amb la muntanya al fons. A la part inferior, separada per la franja blava de línies sinuoses entrecreuades del marc, hi ha un fragment del Virolai: "MARE DE DÉU DE MONTSERRAT / ROSA D'ABRIL, MORENA DE LA SERRA / DE MONTSERRAT ESTEL / ILUMINAU LA CATALANA TERRA;/ GUIANOS CAP AL CEL". Els extrems del marc i on s'uneixen les rajoles són blaves. Fora de l'emmarcament de la majòlica, en cada costat, hi ha sengles escuts de Catalunya i de Sant Jordi.

La tradició de col·locar majòliques a les façanes de les cases del nucli de Taradell es remunta al segle XVIII, i es va prolongar fins als segles XIX i XX. Són el testimoni de la devoció popular a diversos sants, que són representats segons la forma icònica tradicional perquè siguin fàcilment reconeixibles.

Diversos autors (1966). La vila de Taradell al transcurs dels segles, Taradell, núm. 214. 7-10.