Locomotora S.M.D.F i vagonetes
Cercs

Davant el c/ Cap de Costa, 33. 08698 Sant Jordi, Cercs.

Ajuntament de Cercs. Ctra. de Ribes, 20. 08698 Cercs
    Sara Simon Vilardaga

Col·locats damunt una plataforma feta en murs de pedra, hi trobem una locomotora, dues vagonetes i una transportadora. La locomotora és un model elèctric, que va ser fabricat per la firma Sociedad Metalúrgica Duro Felguera S.A. (S.M.D.F.), entre els anys 1951 i 1966. És tracta d'una locomotora elèctrica de dos eixos, amb rodes de 670 mm de diàmetre. Les dues vagonetes són de planxa metàl·lica, de dos eixos i amb enganxall central a ambdós costats. I una petita plataforma que era emprada per al transport de la fusta. El conjunt està instal·lat damunt de rails.

Situada en un petit parc urbà a Sant Jordi que hi ha al creuament del final del c/ Cap de la Costa amb el Camí de Sant Jordi.

Aquest material mòbil havia estat en funcionament a les mines de Carbons de Berga S.A.

SALMERÓN, C. (1990): Els trens del Berguedà. Història dels ferrocarrils industrials del Berguedà, Barcelona, Terminus.