Lloses sepulcrals
La Torre de Claramunt

La Torre Alta (C/del Castells/n 08789 La Torre de Claramunt)
    Al passadís situat a migdia de l'església de Sant Joan Baptista.

Caldria protegir aquestes lloses de la intempèrie i el risc d'erosió
    Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. C/d'Armenteres, 35. 08980 Sant Feliu de Llobregat.
    Raquel Valdenebro Manrique

Conjunt de quatre lloses sepulcrals situades a passadís que queda al migdia de l'església parroquial de Sant Joan Baptista i permet l'accés a l'espai de darrera de l'església, abans ocupat pel cementiri. Les quatre lloses estan encastades al terra i són fabricades en pedra i gravades ab diverses inscripcions. La primera és una llosa de 0,80m per 0,54m on es pot llegir en lletra capital: VASO DE RAMON ROVIRA I SOTERAS Y ELS SEUS FAMILIARS. La segona és una llosa de 0,80 m per 0,57 m. De la llegenda només es distingeixen les paraules DE LLISENSIA i GABINO. Al peu de la llosa apareix la data 1768. La tercera és una llosa de 0,48 m per 0,48 m on es pot llegir en lletra cursiva: Sepultura de Joan Maria de la Torra, scripta anys 1770. La quarta llosa té unes mides de 1 m per 0,60 m, on es pot llegir SEPI TORT DEL TURÓ 1736.

Aquestes lloses foren rescatades de l'antic cementiri parroquial. Durant molts anys estigueren emmagatzemades dins l'església sense cap ús, fins que fa uns anys es van col·locar al lloc actual.

RIBA GABARRÓ, J. (1988) "La Torre de Claramunt" a Història de l'Anòia. Vol I. Ed. Parcir. Manresa. pàg 297-319.