Llinda del Pla
Santa Maria d'Oló

A la masia del Pla, al sector nord-est del terme municipal
    Carretera a l'Estany (C-59), al km. 49,5 camí direcció oest 200 m

XVI-XVIII
    Jordi Piñero Subirana

Curiosa llinda que es troba a la façana principal del mas el Pla. És una peça de pedra de forma irregular, amb una motllura a la part superior. La llinda té gravat a la part esquerra una forma semblant a una T, després el signe + i seguidament una flor de vuit fulles.

Una possible interpretació és en relació al molí fariner que tenia el mas, situat molt a prop de la casa. Segons això, la T podria fer referència a la mola inferior del molí (dibuixada esquemàticament en secció) i la flor a la mola superior. El gravat s'entendria en el sentit que la suma de les dues moles feia anar el molí. Cal dir que al molí d'Altimires i en una casa del poble d'Oló també de la família Altimires hi ha gravats en llindes que es poden interpretar de manera semblant, amb rosetes que farien al·lusió a moles de molí.