Llinda del Castell
Perafita

Castell de Perafita. Sector central del terme municipal.
    A 200 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 11'450.

Estructural
    ALMENSA GESTION, SL. C. Hermenegilda Martinez, 6. 2800. Madrid
    Jordi Compte i Marta Homs

La llinda es troba ubicada en una finestra situada a l'esquerra de la porta principal del Castell, dins el recinte tancat. Es tracta d'una llinda de pedra treballada d'un metre de llargada i 40 centímetres d'amplada. Els seus motius són totalment geomètrics fent la combinació de rodones amb rectangles. Aquest tipus de treball era típic de picapedrers que feien llindes de pedra per a esglésies i sarcòfags. S'hi observen dos forats quadrats en els que s'hi assentaven les bigues.

La llinda devia ser part de l'antiga casa Puig, d'on procedia el patriota Jaume Puig de Perafita. La masia sembla que fou reemplaçada per l'actual Castell o Castellnou, edifici neogòtic, de final del segle XIX i principi del segle XX, que segueix els models francesos.