Llinda de cal Pastor
Folgueroles

Carrer Nou, 34
    A l'extrem de llevant del nucli antic de Folgueroles

BCIL nº 12510-I. Catàleg de béns a protegir del POUM de Folgueroles.
    Adriana Geladó Prat

Llinda monolítica de pedra rossa de Folgueroles, situada en el portal de la façana principal de la casa i sostinguda pels brancals de l’obertura, que estan bastits amb carreus de pedra. Està gravada amb l’any 1669 i ornamentada amb un baix relleu rectangular emmarcat i decorat amb una creu llatina damunt del Calvari. Sota la creu hi ha una franja horitzontal repicada, on probablement hi havia una inscripció de caire religiós.

És probable que tant la franja horitzontal repicada de la llinda com el baix relleu rectangular siguin conseqüència del conflicte bèl·lic de la guerra Civil espanyola (1936-1939), període en el qual els símbols religiosos de les cases foren esborrats. Un cop finalitzada la guerra, molts d’aquests símbols van ser restaurats.

NAVARRO ACEBES, Ferran (2021). Catàleg de béns a protegir. R18/07 Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Folgueroles. Consultat 24 octubre 2021, des de https://dtes.gencat.cat/rpucportal/ Núm. Identificació A.09.