Llegenda de l'Himne dels Segadors a Torre Forés
Santa Coloma de Cervelló

Torre Forés

Tradició oral
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

La masia de Torre Fores fou confiscada i entregada a un militar de Felip V de Borbó el 1716, rere la Guerra de Successió, passant a anomenar-se Can Salgado. Segons la llegenda fou entregada per venjança, perquè fou el lloc on es va cantar per primer cop Els Segadors, com a himne polític reivindicatiu.

L'any 2014 es va fer un acte a la finca per tal de restituir el nom original de Torre Forés, i recuperar la llegenda. Acte en el marc del 300è aniversari de l'11 de Setembre.

MARTI I ALBANELL, Mossèn Frederic (1996) Fulls històrics de Santa Coloma de Cervelló. Plecs d'Historial local 3. Amb motiu del 25è numero de la Font del Murri. Santa Coloma de Cervelló.
    https://www.ccma.c at/tv3/alacarta/divendres/la-masia-can-salgado-bressol-de-lhimne-dels-segadors/video/4582052/