Creu de Can Salgado
Santa Coloma de Cervelló

Camí de Can Salgado
    Al nord de Can Salgado, abans d'entrar al recinte.

S'ha perdut quasi totalment
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Creu força degradada de la que quasi no es conserven traces de l'estructura original. A través de fotografies antigues, es coneix que tenia una base de pedra llicorella sobre la qual hi havia tres graons de pedra que componien el conjunt de la grada. Per sobre ja s'aixecava el fust, coronat per una creu de pedra.
    Actualment només en són visibles les restes de la base, de planta circular, delimitada per pedres, i un gran bloc de granit circular treballat. Per sobre hi ha amuntegades pedres de llicorella.

També coneguda com Creu de Torre Forés, nom de la masia.

No es té notícia sobre ni qui ni quan va col·locar la creu en aquest punt. Va ser enderrocada per actes vandàlics entre els anys 70 i 90 del segle XX.
    Actualment, per sobre les poques restes originals conservades, hi ha una pila de pedres.
    És possible que per la seva ubicació, entre els termes de Sant Boi i Santa Coloma, substitueixi alguna creu de terme antiga. La creu només era un punt de referència i sembla que mai va ocasionar aplecs ni cerimònies de cap mena.