Conjunt de dos lledoners (Celtis australis) que es troben a la cèntrica plaça de can Trullàs. Procedeixen del solar veí del davant de la plaça, on hi havia la foneria Trullàs, i foren trasplantats entre 1998 i 1999, durant les obres d’urbanització d’aquest espai. Així, els dos lledoners aporten el punt de solera a aquest nou espai urbà. La col·locació dels arbres es va fer respectant la situació i inclinació que tenien al lloc d’origen. Els dos arbres disposen d’un ampli escocell ben condicionat de 16 m2, en mig del paviment de formigó.
Els dos exemplars són ben diferents l’un de l’altre, tot i que ambdós conserven la seva estructura natural, a diferència de la majoria de lledoners urbans, que han estat domesticats per l’home. El del costat del carrer de Sant Josep està format per la unió de cinc rebrots mig soldats arran de terra, en forma de corona, deixant un buit a l’interior. Els cinc braços s’alcen inclinats cap enfora i dibuixen una capçada arrodonida i oberta. En algun d’aquests troncs s’aprecien antics talls importants de ramificacions baixes. D’aquests troncs, n’hi ha un que domina i marca l’eix del creixement. La ramificació més remarcable comença als quatre metres i acaba amb una fina i densa multitud de branques que s’omplen de verd. Aquest exemplar té una alçada aproximada de 12 m i una capçada de 10 m.
L’altre exemplar té un lateral de la capçada desproveït de branques ran de la manca de llum i espai que va patir. Per contra, l’alçada assolida com a reacció ha estat superior. Parteix d’un sol tronc, que es bifurca en tres forquilles, una a 1,6 m i les altres dues a 3,2 m. D’aquestes branques en destaca una de molt potent que domina la vertical de l’arbre i de guia, li fa estar ben proveïda de nombroses branques molt ramificades plenes de fullam. Aquest exemplar té una alçada aproximada de 16 m i una capçada d’11 m (fitxa EBIM-22).