Lledoners de can Planell
Sant Pere de Vilamajor

Can Planell
    A uns 15 m a migdia de can Planell.

Espècimen botànic
    Virgínia Cepero González

Conjunt format per sis lledoners centenaris (celtis australis) de característiques similars, que destaquen per la seves grans dimensions. Le seves capçades són denses, arrodonides i molt ramificades.
    Són arbres monumentals.

Els lledoners poden viure entre 500 i 600 anys i en tot tipus de terrenys. Tradicionalment, la seva fusta, degut a la seva flexibilitat i duració, ha estat utilitzada per a fer eines agrícoles (forques, pales de ventar, mànecs, jous, etc.), i les seves branques com a alimentació per al bestiar; també per a obtenir llenya i carbó.
    Tanmateix, té propietats medicinals com a astringent, lenitiu, antidiarreic i estomacal. Les arrels han estat utilitzades per a extreure un colorant groc per tenyir la seda.
    Els seus fruïts són dolços i comestibles, i se'n poden fer melmelades.