Llac dels Refugis
Sant Pere de Vilamajor

Urbanització Refugis del Montseny
    Pel vial d'accés a la zona de Refugis del Montseny.

Estructural
    Virgínia Cepero González

Es tracta d'un petit embassament construït al torrent de la font Ferrussa, a la urbanització de Refugis del Montseny.
    Tot i ser artificial, s'ha integrat al medi, convertint-se en l'hàbitat de molts animals i també en l'abeurador de molts d'altres.
    La superfície d'embassament és de 3.302 m².

A principis de la dècada dels anys setanta del segle XX, al llarg dels darrers anys del franquisme, es va dur a terme el projecte d'urbanització de la zona de Refugis del Montseny, a l'entorn de la masia de can Nadal, considerada com a "Centro de Interés Turístico Nacional". Per tal d'abastir-la d'electricitat es va fer construir una petita presa.

HERRERO i BARÓ, H. (2003). "Rutes de l'aigua (I)". Quaderns de Vilamajor, 3. Sant Pere de Vilamajor: Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor, p. 64.