L'Hostalet del Bou
Taradell

C. de Puig-l'Agulla, 61

XVII-XX
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

L'Hostalet del Bou és una masia del segle XVII que ha estat reformada al segle XX per adaptar-la com a habitatge modern. Antigament tenia dues crugies i el portal d'arc pla, amb diversos cossos adossats al lateral que actualment han quedat integrats en l'edificació.
    És un edifici de planta rectangular, de planta baixa i pis amb la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. S'hi accedeix per un portal d'arc de mig punt adovellat, i al seu voltant hi ha diverses obertures d'arc pla de pedra carejada, la majoria de factura moderna. En un costat de la façana hi ha adossada una escala que permet accedir al pis, amb un finestral d'arc de mig punt de pedra a sota. A la resta de façanes les finestres són amb llinda de fusta de factura moderna. En un extrem de la façana lateral de ponent s'hi ha adossat un cos porxat habilitat a la part superior com a terrassa transitable. El tractament exterior dels murs és la pedra vista. El ràfec està acabat amb una imbricació de rajols i teules ceràmiques.

Antigament es coneixia com la Caseta del Bou. El nom actual el rebé quan es convertí en un hostal, aprofitant la seva situació prop del camí ral de Viladrau a Vic.