Les Viudes
Veciana

Veïnat de Sant Pere del Vim

XVII-XX
    Jordi Montlló Bolart

Masia situada enmig d'una plana de camps de conreu, a ponent del Tossal de la portella i al costat de la carena de les Viudes. El cos primitiu de la construcció s'ha respectat estructuralment, però s'hi ha afegit, adossat a la façana de llevant un habitatge de construcció moderna.
    El cos original és de planta rectangular i consta de planta baixa, pis i golfes. La coberta és de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana principal, orientada a llevant, amb un lleuger ràfec de dues fileres de rajols. Els paraments són de pedra vista amb restes d'arremolinat.
    Destaquen les llindes de pedra carejada de la porta d'accés i d'una finestra del primer pis. La de la porta té la inscripció"ISIDROLLt / 1871" i la de la finestra té gravat l'any 1630.