El Molí Nou
Veciana

Riera Gran
    En la confluència de la Riera de Secanella i la Riera Gran

XVI-XIX
    Jordi Montlló Bolart

Antic molí fariner en desús situat en la confluència de la Riera Gran i la Riera de Secanella. Es conserva l'obrador, el pou i la bassa d'una manera visible; i, segurament colgat de terra, es conserva el cacau o carcabà.
    L'obrador és de planta rectangular (6 x 4 m), d'una sola nau amb volta de canó. Els paraments són de pedra vista, regular i escairada a les cantonades, lleugerament atalussats. Destaca la façana principal amb la porta adovellada de punt rodó, amb un escut molt esborrat a la llinda principal.
    Conserva el pou, de secció circular i la major part de parets de la bassa.

Salvador Palau (1991) explica que a cada bassada es molien 16 sacs de gra.

PALAU i RAFECAS, Salvador (1991). Els molins fariners de la conca de l' Anoia; dins Miscel·lània penedesenca, vol. XV,Institut d'Estudis Penedesencs; pàgs. 591 a 619.