Les Torres del Pepe
Mediona

Fitxa ARQ 031 del Catàleg de Béns a Protegir inclòs al POUM.
    Inventari del Patrimoni Arquitectònic, 12099
    Diversos titulars.
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Parella d’edificis adossats i idèntics envoltats per un jardí tancat perimetralment. Ambdós habitatges consten de planta baixa i primer pis amb terrassa a la coberta.

La façana, arrebossada, destaca els contorns de cadascun dels edificis i el perfil de les obertures, sempre amb contorns rectangulars. A la planta baixa, dues finestres enreixades flanquegen el portal, que es troba porxat per l’estructura (sostinguda per dues columnes) del balcó principal del primer pis. El primer pis, doncs, compta amb tres portes que donen accés a sengles balcons: els laterals, d’escassa profunditat i amb barana de forja; el central, de grans dimensions i tancat per una balustrada idèntica a la de la terrassa de la coberta.

El terreny que ocupen les torres era usat anteriorment per muntar l’envelat de la Festa Major.

Les cases ser construïdes l’any 1915 pels germans Josep i Antoni Ferrer Olivella, comerciants, després d’haver emigrat a l’Argentina, com molts altres medionencs. En aquest període Sant Joan de Mediona va experimentar un creixement demogràfic, i s'hi van alçar cases d'indians (com aquestes) i dels primers estiuejants.

A mitjans del segle XX, cada casa va ser dividida en dos pisos independents.