Les Torrades Gurb

Osona
Parròquia de Sant Andreu de Gurb
A 700 metres per pista asfaltada i camí rural de la carretera B-152a, punt quilomètric 71'550

Coordenades:

41.96039
2.25671
438404
4645646
08100-109
Patrimoni immoble
Edifici
Contemporani
XIX
Bo
Legal
Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
Fàcil
Residencial
Privada
Ref.Cad: 08099A00500044
Jordi Compte

Les Torrades es troba situada uns metres al nord de la carretera C-25 i a l'oest de la línia de tren Barcelona-Puigcerdà, en un pla lleugerament elevat a l'est de Quadres i Fogonella i al sud de mas Ferrer.
Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa i primer pis bastit amb murs arrebossats de maçoneria de pedra a base i cantonades i de tàpia a la resta. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior.
La façana principal, orientada a l'oest conté una estructura adossada a la part esquerra bastida amb murs de maçoneria de pedra i amb un portal emmarcat amb pedra treballada i llinda de fusta. Pròpiament a la façana i a nivell de planta baixa hi ha una finestra i un portal d'arc rebaixat emmarcat amb obra vista i amb una senzilla motllura decorant els maons a plec de llibre que emmarquen el portal. Al primer pis hi ha dues finestres, una amb llinda de fusta.
La façana sud conté una petita estructura adossada a nivell de planta baixa i tres finestres amb llinda de fusta a la resta de la façana, una a la planta baixa i dues al primer pis.
La façana est conté quatre finestres a nivell de primer pis, dues de les quals amb llinda de fusta.
La façana nord es troba dominada per una ampliació i en aquesta part el mur és d'obra vista, amb una finestra a nivell de primer pis.