La Cabra Vella Gurb

  Osona
  Parròquia de Sant Andreu de Gurb
  A 900 metres per pista asfaltada i camí rural de la carretera B-522, punt quilomètric 1'350

  Coordenades:

  41.95542
  2.25725
  438444
  4645093
  08100-110
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Modern
  XVIII
  Bo
  Legal
  Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  Ref.Cad: 08299A00500001
  Jordi Compte

  La Cabra Vella es troba situada uns metres al nord del Rimentol, a l'oest de la línia de ferrocarril Barcelona-Puigcerdà i al sud-oest del Murucuc.
  Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa, primer pis i golfes bastit amb murs arrebossats, de maçoneria de pedra a la base i de tàpia a la resta, amb cantonades de carreus treballats sense arrebossar. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
  La façana principal, orientada a l'oest, té adossada a la meitat esquerra una estructura bastida amb murs d'obra vista i teulada de doble vessant. Pròpiament a la façana hi ha un accés reformat que comunica directament al primer pis a través d'una passarel·la i quatre finestres, tres de les quals emmarcades amb pedra treballada.
  La façana nord està dominada per un cos i una estructura adossats modernament, formant una terrassa a nivell de primer pis.
  La façana est conté tres petites obertures a nivell de planta baixa, dues de les quals amb llinda de pedra bisellada. Al primer pis hi ha quatre finestres, tres de les quals emmarcades amb pedra bisellada. A les golfes hi ha tres finestres emmarcades amb monòlits de pedra treballada i una obertura lateral de l'eixida que s'estén a la façana sud, delimitada en aquesta part amb un pilar de pedra treballada. A l'extrem esquerra hi ha la cisterna adossada.
  La façana sud conté diverses obertures reformades a nivell de planta baixa. Al primer pis hi ha dues finestres emmarcades amb pedra treballada i una galeria de tres obertures a l'extrem dret. A nivell de golfes hi ha una eixida a la part dreta que ocupa dues terceres parts de l'ample de la façana.