Can Cassany
Gurb

A 1850 metres per pista asfaltada de la carretera N-152a, punt quilomètric 68'400

El mur de càrrega del mur nord té un esvoranc.
    Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
    Jordi Compte

Can Cassany es troba situada uns metres al sud-est de la carretera C-25, en un pla entre camps de conreu al sud-oest del rec de l'Esperança.
    Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa i primer pis, un volum adossat modernament a l'est i diverses estructures al voltant. Està bastida amb murs arrebossats, de maçoneria de pedra a la base i les cantonades i de tàpia a la resta i coronada amb teulada de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior.
    La façana principal, orientada al sud, conté un portal que conserva els brancals de pedra treballada i tres finestres. A la dreta hi ha un volum adossat que forma una eixida al primer pis i a l'esquerra hi ha una estructura adossada que conté una cisterna de planta circular bastida amb murs de maçoneria de pedra arrebossats.
    La façana oest conté una estructura adossada a nivell de planta baixa i no presenta cap obertura al primer pis.
    La façana nord conté estructures adossades a nivell de planta baixa, unes bastides amb murs de maçoneria de pedra i altres amb obra vista, un esvoranc al mur de càrrega al centre de la façana i tres finestres al primer pis. Just davant la façana hi ha una bassa.
    La façana est es troba dominada pel volum adossat, que conté dues finestres, i una estructura bastida amb murs d'obra vista. A uns metres de la façana hi ha una estructura amb teulada de doble vessant bastida amb murs de maçoneria de pedra a la base i d'obra vista a la meitat superior.