Can Cassany Gurb

  Osona
  Parròquia de Sant Andreu de Gurb
  A 1850 metres per pista asfaltada de la carretera N-152a, punt quilomètric 68'400

  Coordenades:

  41.93693
  2.22337
  435618
  4643065
  08100-111
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Contemporani
  XIX
  Regular
  El mur de càrrega del mur nord té un esvoranc.
  Legal
  Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
  Fàcil
  Sense ús
  Privada
  Ref.Cad: 001609300DG34D
  Jordi Compte

  Can Cassany es troba situada uns metres al sud-est de la carretera C-25, en un pla entre camps de conreu al sud-oest del rec de l'Esperança.
  Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa i primer pis, un volum adossat modernament a l'est i diverses estructures al voltant. Està bastida amb murs arrebossats, de maçoneria de pedra a la base i les cantonades i de tàpia a la resta i coronada amb teulada de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior.
  La façana principal, orientada al sud, conté un portal que conserva els brancals de pedra treballada i tres finestres. A la dreta hi ha un volum adossat que forma una eixida al primer pis i a l'esquerra hi ha una estructura adossada que conté una cisterna de planta circular bastida amb murs de maçoneria de pedra arrebossats.
  La façana oest conté una estructura adossada a nivell de planta baixa i no presenta cap obertura al primer pis.
  La façana nord conté estructures adossades a nivell de planta baixa, unes bastides amb murs de maçoneria de pedra i altres amb obra vista, un esvoranc al mur de càrrega al centre de la façana i tres finestres al primer pis. Just davant la façana hi ha una bassa.
  La façana est es troba dominada pel volum adossat, que conté dues finestres, i una estructura bastida amb murs d'obra vista. A uns metres de la façana hi ha una estructura amb teulada de doble vessant bastida amb murs de maçoneria de pedra a la base i d'obra vista a la meitat superior.