Les Masses
Santa Margarida i els Monjos

El topònim de les Masses ja determina una zona de referència al municipi
    A l'Est de Cal Claramunt. Des de la Ràpita, al Sud pel camí que té el mateix nom.

Eclecticisme
    Tríade scp

La casa principal està assentada en un desnivell del terreny que es salva amb una escala adossada a l'edificació. És de planta quadrangular amb soterrani, planta baixa i pis. Les façanes tenen una composició simètrica, les finestres i les portes estan emmarcades amb mamposteria i destaquen els elements de ceràmica verda vidrada. En un dels seus costats hi ha un jardí de caràcter romàntic amb diverses espècies botàniques, entre elles palmeres i cedres de grans dimensions.

Prop de la masia hi havia un molí del qual no en queda cap resta, aquest molí està fitxat pel Servei Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya amb el nº 15897.

Antigament hi havia hagut un molí fariner, del qual encara en queda la bassa.

ROSSELLÓ RAVENTÓS, Joan (1983) Fitxa de l'arxiu del Servei Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya.