Les Costes
Castellfollit del Boix

Pla d’Aguilera
    Emplaçament
    C-37z passat el km 74 el primer a la dreta. Creuar pel damunt la C-37 i continuar pel camí de la dreta
    511

41.62224
    1.68936
    390815
    4608665
    08059 - 350
    Enderrocat
    08058A001000280000PY
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Les Costes és un antic mas de planta quadrangular amb la façana d’accés situada a migjorn. És un edifici de planta rectangular format a partir de dos cossos annexes. El cos principal, situat a la banda de ponent consta de planta baixa i pis. A la planta baixa s’hi diferencien diverses dependències entre les quals destaquen el forn de pa situat a l’extrem sud-oest i una tina interior, de planta quadrada amb els cairons, situada a l’extrem nord-est. El portal d’accés, ubicat a la façana de migjorn, és d’arc rebaixat de maons delimitat per dos contraforts. Posteriorment, s’hi adossà la zona de l’estable. Es tracta d’un cos de planta rectangular de dimensions més reduïdes de planta aixa i pis. Els murs estan construïts amb pedra irregular rejuntada amb argamassa excepte algun dels paraments que està construït amb tapia amb sòcol de pedra i recoberta mb material d’obra, com fragments de maons i teules amb una arrebossat exterior.