Les Basses

Entre el Turó del Rave i el Turó Rodó
    800 m al sud del Coll de la Fita

Sense data
    Dolent
    Donat l'avançat estat de deteriorament que mostren les estructures arquitectòniques, seria convenient realitzar un estudi sobre la viabilitat de recuperar les construccions de l'antic mas
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. 2006
    IPA-11992
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un conjunt de dues masies -l'anomenada Les Basses i Can Daniel- que originàriament també comptaven amb els corrals, magatzems i annexos propis d'una explotació agropecuària. En l'actualitat, aquest masos es troben totalment enrunats. Únicament s'identifiquen restes de les seves façanes, realitzades amb mur de paredat ordinari arrebossat, i de les compartimentacions interiors. Són visibles també algunes obertures, portes en les plantes inferiors i finestres i balcons en els pisos superiors. Els elements dels forjats i de les cobertes han desaparegut totalment i els interiors es troben envaïts per la runa i la vegetació.

Aquesta masia figura en les disposicions del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal com a edificació rural que s'ha de reconstruir i rehabilitar, sempre respectant els volums existents i sense alterar la composició original.
    El nom de Les Basses deu estar, sens dubte, relacionat amb les nombroses basses, pous i cisternes que són visibles en l'àrea circumdant d'aquest antic mas.

COLL, I. (1982) Inventari del Patrimoni Arquitectònic (IPA) 11992
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (2006)