Casa Vella

Camí de Campdàsens a Plana Novella
    1,3 km al nord de Campdàsens

Sense data
    Dolent
    Donat l'avançat estat de deteriorament que mostren les estructures arquitectòniques, seria convenient realitzar un estudi sobre la viabilitat de recuperar les construccions de l'antic mas
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. 2006
    IPA-11993
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'una masia aïllada que originàriament comptava amb els corrals, magatzems i annexos propis d'una explotació agropecuària. En l'actualitat, el mas es troba totalment enrunat. Únicament s'identifiquen restes del mur perimetral, realitzat amb carreus de pedra, de les obertures -amb emmarcaments de maó massís- i de les compartimentacions interiors. Els elements dels forjats i de les cobertes han desaparegut totalment i els interiors es troben envaïts per la runa i la vegetació.

Aquesta masia figura en les disposicions del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal com a edificació rural que s'ha de reconstruir i rehabilitar, sempre respectant els volums existents i sense alterar la composició original.

L'origen de la masia està documentat al segle XV com a propietat de la família Lluçà. De fet, es tractaria del mas antecedent de l'actual Can Lluçà.

COLL, I. (1982) Inventari del Patrimoni Arquitectònic (IPA) 11993
    MATEOS, R. (2003) "Història de Garraf". Sitges