Les Àligues

Fondo del Tro (a prop de Vallcarca)

Sense data
    L'estat general de lla construcció és ruïnós.
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. 2006
    Núria Nolasco Azuaga

Ruïnes d'una antiga masia, conformada bàsicament per un únic edifici construït amb murs de pedra irregular, de petites dimensions, cohesionades amb fang i probablement amb morter de calç de tonalitat terrosa. La casa ha perdut totalment la coberta -de la que tan sols es conserva el ràfec- i els tancaments. S'identifica la porta d'accés constituïda per brancals de pedra i llinda d'arc rebaixat. Aquesta obertura estava flanquejada per dues finestres rectangulars amb llinda de pedra monolítica, parcialment conservades. L'interior mostra part de les parets mestres i de les compartimentacions, molt enderrocades, i es troba totalment envaït per la vegetació. S'identifica un forn de cuina que devia estar principalment destinat a coure-hi pa, amb l'obertura conformada per un arc de maó massís disposat a sardinell.

Aquesta masia figura en les disposicions del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal com a edificació rural que s'ha de reconstruir i rehabilitar, sempre respectant els volums existents i sense alterar la composició original.

Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (2006)