L'Areny del Molí
Olesa de Montserrat

Camí que surt del nus prop del km. 3 de la ctra. C-55 i travessa el polígon del Molí fins l'Areny

Xarxa natura 2000
    Àrea especial de conservació
    Immobiliària Catalana Tèxtil. Pg. Progrés, s/n
    Jordi Piñero Subirana

Zona d'especial interès natural situada en un meandre del riu Llobregat que ha quedat resguardat (malgrat que es troba a tocar de l'antic molí fariner i del posterior conjunt industrial del Molí) degut a què es tracta d'un indret especialment inundable. Per això ha pogut conservar les característiques naturals d'espai de ribera. Fins fa uns anys aquesta zona era ocupada per una exuberant omeda que es va extingir amb l'aiguat de 1971. Des de fa uns anys l'Ajuntament hi ha portat a terme algunes actuacions per recuperar-lo com a espai de lleure accessible als olesans. S'hi ha instal·lat una zona de picnic a l'esplanada central, on s'hi ha aixecat fins i tot un escenari per fer-hi actuacions. Hi ha diversos camins que recorren l'indret que, per la banda nord, queda limitat pel pas del canal de l'antiga fàbrica del Molí. També hi ha una casa refugi per als pescadors. L'Areny del Molí està inclòs en la zona PEIN Montserrat-Roques Blanques-Riu Llobregat, que abasta una estreta franja de ribera a l'entorn del riu.

HERNÁNDEZ CARDONA, M. Àngel (1997). Les plantes i el paisatge vegetal d'Olesa de Montserrat. Col·lecció Vila d'Olesa, 6. Ajuntament d'Olesa de Montserrat; Publicacions de l'Abadia de Montserrat p, 168-171