L'arbre de Cal Santpare
Santa Susanna

Camí d'anant a missa

Tradició oral
    Sense accés
    Marc Bosch de Doria

Daniel Rangil, en el seu llibre "Històries i llegendes de l'any vuit..." (2008) recull una llegenda explicada per en Joan Xaubet de Santa Susanna: "El de Cal Santpare, en temps de batre el blat, es veu que de nit agafava un sac i l'anava a omplir a les altres cases que batien. Una vegada es veu que el van enxampar. Li van clavar una pallissa que el van matar i allà on va passar hi van posar una creu en un arbre". D'aquesta creu només es veu un trosset de la part superior i la seva emprempta, que ha quedat fossilitzada a l'escorça d'un pi situat al costat del "camí d'anant a missa".

Actualment l'arbre és inaccessible perquè els propietaris de can Mas Vivó Vell han tancat totalment la finca el camí ja no és transitable. Fotos cedides per l'associació Santa Susanna Orígens i Memòria.

RANGIL, D. (2008). Històries i llegendes de l'any vuit. Recull de cultura oral del Montnegre (I). Calella.
    Santa Susanna Orígens i Memòria (SSOM) (2008). "L'arbre de Cal Santpare i el camí d'anant a missa". Butlletí d'Informació i Divulgació, núm. 1. Santa Susanna, p. 6