La Vinya d'en Petaca
Sant Pere de Ribes

XXI
    Lluís Clotet i Ignacio Paricio
    Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Pl. de la Vila, 1
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Edifici situat a la plaça de la Vinya d'en Petaca, entre els carrers Federico García Lorca, Miquel Servet, Sagunt i Numància del nucli de les Roquetes. És una construcció aïllada de formes geometritzants que s'estructura entorn un pati central. Consta de tres nivells d'alçat, disposats en soterrani, planta baixa i pis, i té la coberta plana. La composició de les façanes combina el vidre -que deixa entreveure la distribució interior-, l'acer i el revestiment dels murs de color blanc.

L'edifici de la Vinya d'en Petaca va començar a construir-se l'any 2001 i no s'acabà fins l'any 2004, quan va venir-lo a inaugurar l'aleshores president de la Generalitat Pasqual Maragall. Va ser finalista dels premis FAD d'arquitectura i guardonat amb el primer premi d'edificis de promoció pública de la primera triennal d'Arquitectura del Baix Llobregat, Garraf i Alt Penedès, que va organitzar la seu del Baix Llobregat de la demarcació de Barcelona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.