La Verneda
Taradell

Camí de la Verneda

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

La Verneda és una masia construïda durant el primer terç del segle XX. És un edifici de planta basilical que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis es composa segons tres eixos d'obertures simètrics, amb el portal d'arc escarser ceràmic al centre. Les finestres són totes d'arc pla ceràmic, excepte a les golfes on hi ha dos grans pòrtics d'arc escarser ceràmic. A nivell del pis s'hi observa un plafó ceràmic on hi ha dibuixada una rosa dels vents i hi consta "La Verneda 1927". A la resta de façanes les obertures són d'arc pla ceràmic. A la façana lateral hi ha adossat un cos annex. El tractament exterior dels murs és arrebossat amb formigó i el ràfec està acabat amb cabirons.