La Valldemunt
Taradell

Camí de la Valldemunt

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

La Valldemunt és una masia d'origen medieval que va ser reconstruïda a principi del segle XIX. A finals del segle XX s'ha reformat per habilitar-la com a habitatge modern, donant-li una nova volumetria tot conservant part de l'estructura original. És un edifici de planta irregular format per diversos cossos superposats, d'alçada i cobertes independents. S'hi accedeix per un portal d'arc pla de pedra carejada on hi ha inscrit: "1800 AVE MARIA PURISIMA" i una creu intercalada. La resta d'obertures són amb llinda de fusta de factura moderna, excepte a la part posterior on hi ha una finestra d'arc pla de pedra carejada. El tractament exterior dels murs és la pedra vista. El ràfec està acabat amb cabirons.

Està documentada des del segle XII. Des del segle XVIII va passar a ser una masoveria de Vallmitjana.