La Vall
Castellterçol

La Vall
    Pel camí que surt de la Casanova de Vall.

XVI
    Virgínia Cepero González

Masia de planta quadrada, que consta de planta baixa, una planta pis i golfes. La coberta és de teula ceràmica aràbiga, a quatre vessants.
    La façana principal, orientada a ponent, és porxada i avançada en planta baixa. Es troba emmarcada per dues torres d'una sola planta quadrada.
    Els portals d'entrada de la façana principal i el de migdia, són adovellats. La dovella del portal principal presenta la següent inscripció: "IS x PS PAVAL 1577".
    Les obertures són de pedra carejada, algunes amb inscripcions; en destaquen les d'arc de mig punt, amb columnes i imposta de pedra.
    Les façanes són de paredat comú, de pedra lligada amb morter de calç, arrebossades i pintades.
    Hi ha diversos cossos annexos a l'edifici principal (un d'ells podria correspondre a la casa original), que formen un barri.