La Torreta
Moià

Al nord-est i a menys de 2 Km de Moià.
    Entre la riera de Passarell i la de Graus. A prop de la fàbrica de pastes "La Moianesa".

Dolent
    Netejar l'entorn i consolidar murs i llindes. Es perdrà la teulada en poc temps, la meitat ja ha caigut.
    Ref. cad.: 08137A013001950000IU
    Cristina Casinos

Mas de planta rectangular de dos pisos més golfes-paller amb teulada a dues vessants amb ràfec de filada de lloses (ha perdut una gran part de la coberta de la banda de ponent). La porta d'accés, a la façana sud, és de factura clàssica i sense inscripció. A sobre de la porta d'accés hi ha un balcó d'estil clàssic, amb barana de ferro forjat posterior a la construcció del nucli original, ja que està construït a sobre de la zona de la clau del bossell de la porta. A la llinda de pedra del balcó s'observa una data inscrita: "1807". A sobre d'aquest balcó, en la zona central de la façana hi ha una finestra amb arc rebaixat que havia estat el paller, avui tapiat amb maons.
    A la façana de llevant hi ha dos coberts amb teulada a dues vessants sense ràfec que antigament havien estat les quadres. Un d'ells, el situat més cap a tramuntana, té una porta orientada a llevant amb llinda de fusta que encara conserva la porta original molt malmesa. A sobre d'aquesta hi ha una petita finestra també de fusta.
    A la façana de tramuntana encara es conserven tres finestres d'estil senzill, la central que és la de majors dimensions té l'ampit amb motllura " toro ". Hi ha una quarta finestra amb arc de descàrrega i tapiada amb pedra tosca. La façana de ponent està derruïda modernament perquè encara s'observen les bigues i blocs de pedra en superfície.

Des de l'any 1960 la família Codina, que van ser durant molts anys els masovers, és la propietària de les granges que estan als voltants.
    Està en runes. 1807?

Ubals i Picanyol, D ( 2001); " Les Masies de Moià ". Pàg. 154-155. Moià