La Tuta
Moià

També s'hi pot arribar per Castellterçol i per Collsuspina.

Caldria netejar entorn d'esbarzers i intervenir en l'estructura total de la masia i la teulada.
    Fincas Cabanes, SL
    Cristina Casinos

Masia de planta quadrada i de dos pisos amb la porta principal orientada al sud amb teulada a dues vessants sense ràfec. Al voltant se li han annexat diferents coberts i un edifici a l'oest amb retocs moderns de maons. Té una altra entrada a la façana de llevant on es conserva una finestra amb ampit, un antic cobert de dos pisos i la pallissa, amb teulada a una vessant que conserva part de l'escala de pedra que donava accés al segon pis. A la banda dreta de la mateixa façana hi ha annexat un pou sense tapa que conserva part de l'estucat interior i d'un sistema de canalització d'aigua de pluja.

L'any 1965 va tenir els últims habitants que es dedicaven a l'agricultura i a la ramaderia. També va ser habitada més tard per un pastor.
    El pou podia emmagatzemar de 8.000 a 10.000 litres d'aigua.
    A pocs metres de la façana de tramuntana hi ha un roure d'uns 10 m aproximadament.