La Torre
Carme

Avinguda Catalunya, 18
    Al nucli urbà de Carme.

Jordina Sales Carbonell; Natalia Salazar Ortiz

Es tracta d'un edifici exempt, amb jardí, de planta quandrangular i amb teulada a quatre vessants de teula àrab rematada amb una peça ceràmica similar a una pinya. El ràfec presenta mènsules sense decorar. L'edifici disposa d'un porxo adossat a la planta baixa de la façana principal, a base d'arcs rebaixats i colmatada per una terrassa balustrada. A la primera planta d'aquesta façana s'hi obren tres finestrals amb porticons de fusta i un coronament triangular fet de guix i pintat de veig; aquests finestrals tenen sortida a la terrassa abans esmentada. A la part posterior de la casa s'hi annexa un cos de planta baixa, rematat també per una terrassa balustrada. L'edifici té una cambra d'aire entre la primera planta i la teulada, amb òculs de ceràmica. Presenta cantoneres de pedra, ressaltades amb color gris.

Està molt rehabilitada.

L'edifici conegut amb el nom de "La Torre" és una casa feta construir a principis del segle XX (any 1928) per un "americano" anomenat Roc Sardà i Vallès, oriünd de Carme, que va emigrar a Mendoza (l'Argentina), on va morir. Tot i que els seus descendents vivien a Barcelona, freqüentaven la casa durant els estius. La propietat actual està totalment desvinculada dels descendents del fundador ja que la van vendre.