La Torre
Sant Martí de Tous

  Anoia
  Clot de l'Aubareda. Al sud del nucli urbà.
  Emplaçament
  Camí de Tous a la Fou i l'Aubareda, després del trencant de la Fou s l'esquerra
  491

  Coordenades:

  41.54556
  1.52376
  376874
  4600374
  Número de fitxa
  08226 - 342
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  001805700CG70B0001JE
  Autoria de la fitxa
  Núria Cabañas

  La Torre és un edifici de planta rectangular amb la coberta a quatre vessants. Consta de planta baixa, primer pis i golfes. El frontis, orientat a migdia, es composa de tres eixos definits per una motllura. La planta baixa s'hi obra la porta d'accés i una finestra a cada costat. A nivell del primer pis hi ha un balcó central amb volada i barana de ferro forjat amb una finestra a cada costat i a l'alçada de les golfes s'hi obren tres finestres circulars. Les façanes laterals segueixen el mateix model, tres eixos definits per motllures amb diverses finestres de forma rectangular amb marc a nivell de planta baixa i pis i finestres circular a l'alçada de les golfes. Pel que fa a la façana posterior, també segueix els tres eixos, amb finestres rectangular a la planta baixa i pis, tot i que algunes es troben tapiades i a nivell de golfes només n'hi ha una de forma rectangular, fruit d'alguna reparació. El tractament dels murs és arrebossat pintat de tonalitat taronja excepte les cantonades i el marc de les finestres que és de tonalitat rosada. Les cantonades de l'edifici imiten els carreus de pedra ben escairats col·locats a mode de cadena cantonera.
  A poca distància de la façana de llevant hi ha un annex d'obra nova amb la coberta a una pendent utilitzat com a cobert i davant la finca, a la banda sud, hi ha un altre annex, de pedra vista, una part amb coberta i la resta amb la coberta enderrocada.

  AJUNTAMENT DE SANT MARTÍ DE TOUS. (2011): Esborrany del Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació.