La Teuleria de Mascaró
Folgueroles

Torrent de Sant Martí o del Cantarell
    A l’extrem de ponent del terme municipal, al costat del torrent i del mas el Raurell

Adriana Geladó Prat

Masia aïllada i reformada de planta rectangular, formada per dos cossos adossats. El volum principal presenta una coberta de teula àrab de dues vessants, amb el carener perpendicular a la façana principal i un ràfec de fusta sostingut amb mènsules de fusta, disposat a tot el perímetre de la construcció. Està distribuït en planta baixa i pis, amb el parament principal orientat a migdia. Presenta dos portals d’accés a l’interior, un a la façana principal i l’altre a la façana de llevant. Ambdues obertures són d’arc rebaixat i estan bastides amb maons disposats a sardinell, tot i que amb la part inferior dels brancals reformada. La resta d’obertures es corresponen amb finestres rectangulars amb els emmarcaments arrebossats i els ampits de pedra restituïts. La construcció compta amb els paraments arrebossats. Adossat a la cantonada nord-oest hi ha un petit volum auxiliar de planta rectangular, amb teulada d’un sol vessant i organitzat en un únic nivell. Està bastit amb pedra sense treballar disposada regularment. La resta de volums que conformen la construcció estan situats a la banda de ponent, incloent l’antiga cabana i les restes de l’antiga era de roca natural de la zona.

La construcció està situada a l’anomenat veral de baix del terme i es troba registrada en el Nomenclàtor de la província de Barcelona de l’any 1860, on consta com a “casa”.